Прес-центр23 квітня 2018, 09:04

28 квітня в Україні відзначають Всесвітній день охорони праці

В Україні цей день отримав назву «День охорони праці» і відзначається він відповідно до Указу Президента України від 18 серпня 2006 року № 685/2006 щорічно 28 квітня.

Цого року Міжнародною організацією праці визначено девіз Дня охорони праці – «Захищене і здорове покоління». Він збігається із завданнями та метою Всесвітнього дня боротьби із дитячою працею, який відзначають 12 червня.

З метою відзначення у 2018 році Дня охорони праці в Марківському районі, сектор праці управління соціального захисту населення Марківської райдержадміністрації звертає увагу керівників підприємств, установ та організацій на необхідність розробки заходів з охорони праці, створення безпечних умов праці для молодих працівників, запобігання виробничого травматизму, а також долучатися до роботи з формування культури безпеки та гігієни праці.

На сьогодні затверджено текст Звернення Організаційного комітету до органів державної влади, місцевого самоврядування, роботодавців, профспілок, засобів масової інформації, керівників і працівників підприємств, установ і організацій, який можна переглянути за посиланням http://dsp.gov.ua/wp-content/uploads/2018/03/zvermennja-1.pdf.