Прес-центр15 серпня 2017, 15:08

30 сільськогосподарських товаровиробників отримали понад 9 млн грн бюджетних дотацій

Про стан роботи щодо формування та ведення Реєстру отримувачів бюджетної дотації сільськогосподарськими товаровиробниками під час апаратної наради голови облдержадміністрації Юрія Гарбуза доповіла в.о. начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Луганській області Ольга Височина.

Протягом п’яти місяців 2017 року суб’єктами Луганської області отримано бюджетних дотацій на загальну суму – 9 млн 256 тис. грн.

Зокрема, за результатами розгляду заяв до реєстру включено 30 сільськогосподарських товаровиробників, у тому числі в розрізі районів: Станично-Луганський – 1, Біловодський – 4, Міловський – 2, Кремінський – 3, Старобільський – 2, Марківський – 1, Новопсковський – 5, Сватівський – 6, Троїцький – 2, Білокуракінський – 3, Новоайдарський – 1.

На підставі даних Реєстру отримувачів бюджетної дотації сформованого ДФС, Казначейство в автоматичному режимі здійснює розподіл та перераховує відповідним отримувачам суми бюджетної дотації, – повідомила вона.

Ольга Височина акцентувала увагу, що з 1 січня 2017 року набула чинності стаття 16-1 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України».

Так, в березні цього року в області почав працювати Реєстр отримувачів бюджетної дотації.

Для внесення до Реєстру сільськогосподарський товаровиробник повинен подати заяву про внесення сільськогосподарського товаровиробника за формою № 1-РОБД.

Вона може бути подана у паперовому вигляді до податкової інспекції за основним місцем обліку або в електронній формі через Електронний кабінет платника або «Єдине вікно подання електронної звітності».

Заяву розглядає контролюючий орган протягом трьох робочих днів з дня її отримання.

За результатами цього розгляду сільськогосподарського товаровиробника вносять до Реєстру, або вмотивовано відмовляють або звертаються до заявника з пропозицією подати нову заяву (із зазначенням підстав неприйняття попередньої). Інформація розміщується у приватній частині Електронного кабінеті платника. Дані Реєстру оприлюднюються на офіційному веб-порталі ДФС.