Прес-центр27 вересня 2017, 18:09

Багатодітні сім'ї переселенців будуть першочергово забезпечені житлом, – Юрій Гарбуз

Про це сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз заявив під час особистого прийому громадян.

До очільника області звернулася переселенка з Луганську, мати трьох неповнолітніх дітей, яка проживає зараз у Рубіжному. Вона працює вчителем у школі. 

Жінка дізналася, що у місті будується житло для внутрішньо переміщених осіб та відразу вирішила звернутися до голови облдержадміністрації.

Під час прийому Юрій Гарбуз надав доручення директору Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонорі Поліщук взяти цю справу на особистий контроль.

Порядок надання житла для ВПО наразі узгоджується на рівні центральних органів державної влади. Поряд з цим, за вказівкою очільника області, першочергово будуть забезпечені житлом люди з інвалідністю та пільгові категорії громадян з числа ВПО.

Нагадуємо, що зараз будується багатоквартирний житловий будинок для внутрішньо переміщених осіб, розташований у 7-му мікрорайоні м. Рубіжного.  На проведення капітального ремонту з обласного бюджету виділено 51,2 млн грн.