24 cічня 2019, 15:01

Чергове засідання Громадської ради при райдержадміністрації

25 липня відбулося чергове засідання громадської ради при райдержадміністрації. На порядку денному розглядалися питання підвищення тарифів на водопостачання, автобусного сполучення з м. Сєвєродонецьк, провадження реформи місцевого самоврядування на території району та інші.

Про роботу райдержадміністрації з організації додаткового рейсу у напрямку Марківка-Сєвєродонецьк присутніх ознайомила начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури Тетяна Качмарик. Вона довела до відома членів громадської ради текст листа, який надійшов від Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження на запит райдержадміністрації. У ньому йшлося, що відповідно до статті 43 Закону України «Про автомобільний транспорт» визначення автомобільного перевізника на автобусному маршруті загального користування здійснюється виключно на конкурсних засадах. За словами начальника вищевказаного відділу Тетяни Качмарик,  місцевий перевізник Дись Юрій Михайлович подав всі необхідні документи для участі у вказаному конкурсі, який відбудеться найближчим часом.

Про вмотивованість підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення докладно розповів присутнім начальник Марківської дільниці Старобільського управління РКП «Старобільськвода» Володимир Павлюченко.  До обговорення долучилася т.в.о. голови, секретар селищної ради Лілія Андрієнко, яка привела низку аргументів позитивного вирішення питань водопостачання після об’єднання Марківського району в територіальну громаду. Вона також ознайомила учасників засідання з результати проведення децентралізації на Марківщині.

 Наступне засідання громадської ради її члени вирішили провести у другій половині вересня.