Прес-центр19 жовтня 2017, 14:10

Чи бути Марківській об’єднанній громаді?

На сьогодні актуальним в Україні є питання впровадження реформи децентралізації та добровільного об’єднання громад. Вже другий рік в районі проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота, але, як виявилося при зустрічі з населенням, вона потребує удосконалення.

Тому районна влада звернулась за допомогою до спеціалістів Програми розвитку ПРООН та Асоціації органів місцевого самоврядування в Луганській області.

Сьогодні в залі засідань райдержадміністрації під головуванням заступника голови райдержадміністрації Ігоря Копатька відбувся семінар - нарада з керівниками підприємств, установ, організацій райцентру, головами селищної та сільських рад на яку були запрошені: Ірина Склярова - спеціаліст з територіального об’єднання, компонент місцеве самоврядування та реформа децентралізації ПРООН, Олександр Фомберг - залучений експерт з питань надання консультаційних послуг щодо сприяння добровільному процесу об’єднання, Альберт Зінченко - заступник виконавчого директора Асоціації.

Темою заходу було ознайомлення з можливістю отримання електронних консультацій щодо об’єднання громад за допомогою електронного запиту – ваучера. Також гості проінформували про фінансові відношення територій в разі об’єднання.

Присутні мали можливість висловити свою думку щодо добровільного об’єднання громад. Після тривалого та емоційного обговорення учасники заходу дійшли до висновку, що і надалі потрібно надання методично – консультативної допомоги щодо впровадження добровільного об’єднання громад.