Прес-центр5 лютого 2019, 11:02

Цікава інформація для активних небайдужих людей Марківщини!

Давайте змінимо життя на краще! Долучайтеся до написання проектних пропозицій та отримайте кошти на реалізацію своїх ідей. 
 
Конкурс соціальних проектів для сільських громад від компанії «Байєр»
«Байєр» оголошує про початок прийому грантових пропозицій від громадських організацій в рамках шостого щорічного конкурсу програми соціальних інвестицій «Україна – житниця майбутнього». Подання заявок на перший етап відбуватиметься з 1 до 24 лютого 2019 року. Пропозиції соціальних проектів, які спрямовані на розвиток сільських громад, приймаються за такими напрямами:
• освітні програми, спрямовані на покращення освіти у сільській місцевості, зокрема підтримка шкіл, бібліотек, наукових центрів, навчальних програм для фермерів;
• програми зі сталого розвитку середовища громад, у тому числі підтримка програм з покращення енергоефективності та доступу до чистої води, підтримка центрів для людей з особливими потребами, забезпечення інших місцевих потреб.
Відбір пропозицій проектів здійснюватиметься у два етапи. На першому етапі громадські організації подають коротку інформацію про проект українською мовою. Організації, які пройдуть попередній відбір, подадуть на другий етап більш детальну інформацію про проект та організацію англійською та українською мовами. Планується, що остаточне рішення про отримувачів грантів буде оголошено у червні 2019 року.
Завантажити анкету першого етапу та ознайомитися з вимогами до учасників можна на веб-сайті компанії «Байєр» (http://www.bayer.ua/development/reports/grain_basket_of_the_future/). Максимальний розмір гранту, що може бути наданий – 200 000 грн. Проекти не повинні мати жодного зв’язку з комерційною діяльністю компанії. Проектна діяльність може бути розрахована на термін до 6 місяців. До участі у конкурсі приймається одна заявка від кожної організації.
Гранти від Фінського Фонду Місцевого Співробітництва у 2019 році
Посольство Фінляндії оголошує змагання проектних заявок на отримання фінансування від Фінського Фонду Місцевого Співробітництва у 2019 році.
Для участі у змаганні Заявникам необхідно надіслати application form заповнену англійською мовою. Обсяг аплікаційної заявки не має перевищувати 10 сторінок.
Заявки на отримання фінансування надіслати до Посольства не пізніше 28 лютого 2019 року.
Посольство зв’яжеться із кандидатами, відібраними для участі у другому турі, для більш детального обговорення проектів.
Загальна інформація:
Фінський Фонд Місцевого Співробітництва (LCF) – Фонд, яким управляє Посольство Фінляндії в Україні.
Фонд спрямований на підтримку місцевих (українських) неурядових організацій (НУО).
У деяких випадках також інші організації  можуть подавати свої заявки, наукові та дослідницькі інститути, незалежні ЗМІ та заклади культури. 
Мета Фонду – підтримка активних громадських організацій, що є важливими складовими дієвої демократії та відкритого суспільства.
Подання проектної заявки:
2-3 проекти будуть відібрані для підтримки Фондом Місцевого Співробітництва Посольства 2019. Бюджет запропонованого проекту не має перевищувати 50 000 євро, але не повинен бути менше, ніж 20 000 євро.
Зверніть увагу, що кожного року ми отримуємо у декілька разів більше заявок, ніж можемо підтримати. Конкуренція є високою. Отож ми рекомендуємо Вам уважно ознайомитися із інструкцією та підготувати Вашу пропозицію належним чином. Особливе значення для нас має чітке визначення мети проектної заявки та очікувані результати (вплив).
У випадку якщо бюджет проекту перевищує 20 000 євро, організація повинна провести незалежний аудит. Ми рекомендуємо Вам внести відповідні кошти до бюджету проекту.
Посольство не підтримує проекти, що передбачають фінансування виключно за рахунок Фонду.
Запропонований проект повинен мати потенціал для реальних, вимірних результатів.
Запропоновані проекти розраховані, як правило, на один рік, але мають бути завершені не пізніше листопада 2020 року.
Види проектів:
Цьогоріч пріоритетною темою для LCF проектів, що фінансуються в Україні, є:
- Розвиток інноваційного та неформального освітнього середовища для дітей та молоді, яким загрожує соціальна ізоляція 
У випадку якщо Ваш проект не відповідає вищезазначеній пріоритетній  темі, Ви можете подавати заявку, але ми рекомендуємо Вам бути переконливими у презентації Вашого проекту.
Наступні види проектів не можуть бути підтримані Фондом Місцевої Співпраці Посольства Фінляндії:
• проекти, що впроваджуються урядом, міністерствами та місцевими органами влади
• проекти політичних партій
• проекти, в яких бенефіціарієм виступає одна людина, одна сім’я або приватний бізнес
• проекти, спрямовані виключно на благодійність
• організація одного заходу, пов’язаного, наприклад, із культурою, благодійністю або конференція
• гуманітарна допомога (таке фінансування здійснюється іншим встановленим шляхом)
• ООН та інші міжнародні організації, міжнародні неурядові організації та фінські НУО. (Такі види організацій подають свої заявки та отримують фінансування із центрального офісу у Гельсінкі).  Місцеві (українські) партнери та установи-виконавці, однак, можуть бути обрані.
• персональні гранти для індивідуальних осіб
• програми кредитування
• придбання транспортних засобів, земельних ділянок чи нерухомості
• проекти, головною метою яких є подорож до Фінляндії чи іншої зарубіжної країни.
Запрошуємо школи у проект зі сталого розвитку “Збудуй своє майбутнє”
Хочете взяти участь у міжнародному літньому таборі зі сталого розвитку для підлітків? Втілити власний проект, що допоможе розв’язати проблему зі сміттям, енерго - чи водозбереженням, споживацькими звичками, захистом довкілля у вашому місті чи селі? Тоді приєднуйтесь до проекту для шкільної молоді “Збудуй своє майбутнє!”.
Організація “Вчителі за демократію і партнерство” спільно з німецькою організацією Child Fund Deutschland та за фінансової підтримки німецького фонду довкілля Deutsche Bundesstiftung Umwelt DBU розпочинає всеукраїнський освітній проект зі сталого розвитку для старшокласників  “Make Your Future Self” (Збудуй своє майбутнє).
Тривалість проекту – один рік (січень-грудень 2019). Для участі будуть відібрані 15 шкіл з усієї України
Щоб приєднатися до проекту, до 10 лютого 2019 включно заповніть реєстраційну форму за вказаним посиланням. Результати відбору будуть оголошені 17 лютого. 
ЯКІ МОЖЛИВОСТІ НАДАЄ ПРОЕКТ ДЛЯ УЧНІВ ТА УЧИТЕЛІВ?
■ 4 учні/учениці та один вчитель з кожної школи безоплатно візьмуть участь у 7-денному навчанні у Києві на практичних тренінгах зі сталого розвитку та соціального проектування, отримають навчально-методичні матеріали й консультування. Усі витрати (проїзд, проживанням, харчування) покривають організатори.
■ Шкільна команда проекту буде підготовлена до планування й успішної реалізації від А до Я власного соціального проекту зі сталого розвитку за підтримки експертів. Найкращі учнівські ідеї проектів будуть фінансово підтримані!
■ У серпні  учні, які добре володіють англійською, зможуть безоплатно взяти участь у 5-тиденному міжнародному освітньому таборі разом з молоддю з Польщі та Молдови.
■ Представники шкільних команд, які успішно реалізують власний проект, презентують його результати на Зеленому Ярмарку у Києві за участю успішних громадських та підприємницьких ініціатив України у сфері сталого розвитку. 
Для запитань і зв’язку:
☎ 063 523 07 48 Микита Андрєєв, менеджер проекту
☎ 095 534 09 81, 068 229 22 41 Олена Харченко, медіа-координатор.