Прес-центр24 травня 2019, 16:05

День села у мальовничій Тишківці Марківського району

24 травня 2019 у селі Тишківка, що на території Ліснополянської сільської ради місцеві жителі та гості з усього району відзначали День села. Розпочалося святкування з урочистого богослужіння у місцевій церкві святих рівноапостольних Кирила та Мефодія, що є визначною історичною пам’яткою та візитівкою Марквського району. Храм цей пережив дві війни, встояв під час руйнування радянською владою, а зараз є постійним осередком відвідування прихожанами з усього району. В його затишних, святих стінах легко забуваються всі негаразди, які разом із тліючою свічкою відлітають у небуття. Цього святкового дня службу для всіх охочих провів настоятель вищезазначеного храму, отець Свиридон, бо саме сьогодні тут престольний день, після чого завідуюча місцевим будинком культури Ірина Коренська, запросила громаду на святкування Дня села.
Привітати місцевих жителів на свято завітали голова Марківської районної державної адміністрації Ігор Дзюба, голова районної ради Андрій Лигута, перший заступник голови райдержадміністрації Олена Цовма, сільський голова Ліснополянської сільської ради Олександр Паршин. Привітавши Тишківську громаду зі світлим святом Храму, очільник району зауважив про присутність й небайдужих гостей з інших територій Марківщини: «Якщо ми будемо триматися разом, однією дружною родиною – нам не завадять ніякі труднощі на шляху до кращого, щасливого, мирного життя в об’єднаній громаді!» Олена Олександрівна в свою чергу вручила господині свята корисні подарунки для сільської малечі - набір канцелярського приладдя та футбольний м’яч, задля веселого дозвілля, адже діти – це наше майбутнє!
Святковийй настрій присутнім дарували учасники художньої самодіяльності Ліснополянського Будинку культури на чолі з Інною Нєкрасовою. Хочеться відмітити небайдужих та активних мешканців села, які сьогодні та завжди напоготові допомогти своїм односельцям, бо тільки добрі справи роблять звичайного громадянина людиною. Незгасаючі посмішки на обличчях присутніх стали переконливим доказом, що свято у тишківців вдалося напрочуд щирим та веселим.