Прес-центр18 лютого 2019, 08:02

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав розпочалися з мітингу-реквієму на площі біля пам’ятника воїнам-афганцям, за участю воїнів-інтернаціоналістів, керівництва району та представників колективів організацій та установ, учнів загальноосвітніх шкіл, громадськості селища. До своїх побратимів звернувся голова районної спілки воїнів-інтернаціоналістів, підполковник Іван Левченко. Слова вдачності й глибокої поваги висловили в свою чергу голова Марківської райдержадміністрації Ігор Дзюба, голова районної ради Андрій Лигута та благочинний Марківського округу Протоієрей Отець Григорій. Присутні вшанували світлу пам’ять усіх загиблих та померлих воїнів-інтернаціоналістів, хвилиною мовчання та покладанням вінків, квітів до пам'ятного знаку. Тематичні номери у виконанні аматорів художньої самодіяльності району пронизували щирістю й драматизмом всього заходу. Продовжилися урочисті заходи в залі засідань райдержадміністрації церемонією нагородження. З нагоди свята 32 ветерани афганської війни отримали пам’ятні медалі «30 років з Дня виведення військ з Афганістану», троє з яких посмертно. Медалі «50 років спільної операції держав Варшавської угоди «Дунай» вручили двом воїнам інтернаціоналістам.

Помічник народного депутата Сергія Шахова Юлія Тимошенко переказала вітання від Сергія Володимировича воїнам-інтернаціоналістам  та вручила подарунок для облаштування палати ветеранам афганської війни в Марківському РТМО.

Дякуємо за святкову програму підготовлену працівниками та аматорами Марківського РБК, СК «Мрія», Кризькому, Кабичівському, Бондарівському та Курячівському СБК, вихованцям Марківського центру дитячої творчості та Марківського професійного аграрного ліцею. Щирі та наповнені спогадами номери не залишили байдужими нікого.

Рани Афганістану не залікуєш нічим і ніколи. Це наше минуле, яке навіки закарбувалося у наших серцях.