Прес-центр25 квітня 2019, 15:04

Дієві форми співпраці центру зайнятості та сільських рад

24.04.2019р. в приміщенні Марківського районного центру зайнятості відбувся семінар - круглий стіл на тему: «Дієві форми співпраці центру зайнятості та сільських рад»

Фахівці центру зайнятості поінформували присутніх про послуги служби зайнятості роботодавцям, про стан ринку праці, про права й обов’язки роботодавців та їх об’єднань щодо забезпечення зайнятості населення, звернули увагу на трудове законодавство та легалізацію праці на селі.

До заходу був залучений  начальник відділу адміністрування, супроводження інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформації Марківського об’єднаного управління ПФУ Ігор Рак, який інформував про недопущення виплати заробітної плати в конвертах. Зазначив увагу присутніх щодо сплати єдиного внеску для зарахування страхового стажу.

У ході семінару обговорювали тему соціального партнерства у професійній підготовці кваліфікованих робітників. Інформували учасників про послуги навчання зареєстрованих безробітних та отримання ваучеру на навчання для окремих категорій населення.

По закінченню заходу акцентували увагу присутніх щодо удосконалення співпраці служби зайнятості та сільських рад  через організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру.

В семінарі взяли участь понад 9 запрошених. Учасники отримали інформаційні матеріали та відповіді на різноманітні запитання.