Прес-центр7 листопада 2019, 13:11

ДІЯЧІВ КУЛЬТУРИ ТА МАЙСТРІВ НАРОДНОГО МИСТЕЦТВА МАРКІВЩИНИ ПРИВІТАЛИ З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ

Щороку  9 листопада в Україні відзначають Всеукраїнський День працівників культури та аматорів народного мистецтва. Напередодні свята, 7 листопада 2019 року, в залі засідань Марківської райдержадміністрації відбулися урочистості з нагоди вшанування працівників цієї галузі, в яких взяли участь керівництво району, присутні керівники клубних закладів, ветерани галузі, керівники та члени творчих колективів Марківщини.

На кожному заході, на кожному святі чи відзначенні визначної дати нас супроводжують працівники культури, часом нехтуючи вихідними днями чи власним часом та особистими справами. Сьогоднішнє свято – винагорода за вашу повсякденну працю, віддане служіння мистецтву. Ваша нива завжди встелена добрими плодами, новими здобутками і високими досягненнями. Ви даруєте людям радість, несете культуру до кожного серця, кожної душі, а разом з тим, примножуючи велич Марківського краю, своєю плідною творчою працею та силою духу звеличуєте рідну Україну!

Сьогодні широка когорта працівників культури приймали вітання з нагоди професійного від голови Марківської об’єднаної територіальної громади Ігоря Дзюби, заступника голови районної ради Галини Худик, в.о. голови районної державної адміністрації Олени Цовми, начальника відділу культури райдержадміністрації Олександра Богдашка, начальника Марківського об’єднаного управління Пенсійного Фонду України Луганської області, голова профспілкового комітету працівників освіти Марківського району Світлана Сенченко, начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Володимир Каркачов, сільський голова Кабичівської сільської ради Михайло Бондар.

З нагоди професійного свята кращих працівників нагороджено грамотами районної державної адміністрації та районної ради, відділу культури райдержадміністрації та обласними відзнаками.

Згадали й День української писемності та мови, який також відзначається 9 листопада і співпадає з професійним святом працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Особливо зворушливо лунали вітання на адресу ветеранів галузі, які сьогодні на заслуженому відпочинку, але неоціненний внесок у культурну спадщину району ми пам’ятатимемо завжди.

Яскраво підготована святкова програма за участі колективу КДНЗ №1 «Теремок» на чолі з завідуючою Тамарою Чистоклєтовою, творчої родини Ольги та Володимира Стрижаченко, Валенитини Куликової, Оксани Матвієнко, Людмили Костюченко, Вікторії Милованової, Діани Джепарової, дуету Валерії Моргосліп та Ірини Биканової,  вихованців центру дитячої творчості - вражала присутніх розмаїттям та щирістю виконання. Творча ідея Олена Цовма, обробка сценарію Раїса Пономарьова.

Щиро вітаємо та дякуємо кожному з Вас, шановні фахівці відділу культури, зокрема організаційно-методичного центру народної творчості, клубні працівники, спеціалісти організаційно-методичного центру бібліотечної та краєзнавчої роботи, викладачі початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, бібліотекарі, музиканти, співаки, актори, майстри за невтомну працю, за збереження і примноження джерел духовності, правди і краси. Своєю плідною роботою та силою духу ви звеличуєте наш край, примножуєте успіхи і наші перспективи.

Зичимо вам міцного здоров’я, щасливої долі та нових творчих успіхів.

Хай вам завжди посміхається доля, ваше життя буде сповнене добром, любов’ю та благополуччям, а робота приносить лише радість і задоволення.