Прес-центр16 листопада 2017, 17:11

Для осіб, постраждалих від конфлікту

Марківська райдержадміністрація повідомляє, 15 листопада 2017 року  у Сєверодонецьку відбувся Форум «Економічні можливості постраждалим від конфлікту» в якому взяв участь заступник голови райдержадміністрації Ігор Копатько. На Форумі відбулась презентація проекту USAID, який починає роботу в Луганській області. Проект сприятиме створенню нових робочих місць для осіб, постраждалих від конфлікту, а також розвитку малого бізнесу в області. 

Головна тема Форуму  –  економічна ситуація, в якій опинилися, як представники місцевої громади, так і внутрішньо-переміщені особи, які знайшли прихисток на Луганщині. На сьогодні, в регіоні гостро стоїть питання створення нових робочих місць, започаткування нових підприємницьких ініціатив, які сприяли б вирішенню проблем пов’язаних із зайнятістю населення. Це підтверджують результати дослідження потенціалу для розвитку бізнесу, проведеного партнером проекту «Бізнес Арена». 

Проект USAID працюватиме у двох напрямках: сприяння створенню нових робочих місць і розвиток навичок осіб, постраждалих від конфлікту, а також розвиток малого бізнесу.

В рамках проекту в області створено Центр підтримки бізнесу на базі громадської організації «Сєвєродонецька молодіжна рада». Центр проводитиме навчання для бажаючих започаткувати власну справу, надаватиме гранти для реалізації найкращих бізнес-планів, здійснюватиме подальший супровід новостворених підприємств та існуючих підприємств, які співпрацюватимуть з Проектом і працевлаштовуватимуть ВПО та інші пріоритетні категорії громадян, такі як демобілізовані військовослужбовці, жінки, люди з інвалідністю та ін. Передбачається, що Центр підтримки бізнесу здійснить перший набір слухачів на свої тренінги вже у листопаді-грудні 2017 року. 

Довідка

Проект USAID «Економічні можливості постраждалим від конфлікту» виконується Українським Жіночим Фондом за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. В Україні Агентство США з міжнародного розвитку надає технічну та гуманітарну допомогу починаючи з 1992 року. За додатковою інформацією про програми USAID в Україні звертайтеся до Відділу USAID із зв’язків із громадськістю за телефоном +38 (044) 521-5741, на Інтернет-сторінку: http://www.usaid.gov/uk/where-we-work/europe-and-eurasia/ukraine або на сторінку у соціальній мережі Фейсбук: www.facebook.com/USAIDUkraine.

 

За даними відділу економічного розвитку і

торгівлі райдержадміністрації