Прес-центр21 листопада 2020, 13:11

До Дня Гідності та Свободи на Марківщині презентували історичну виставку «Проти Голіафа»

З метою підвищення рівня патріотичного та культурного виховання населення,  до Дня Гідності та Свободи на Марківщині презентували  історичну виставку «Проти Голіафа».  Експозиція виставки розповідає про вибір та рішення восьми осіб, які мали вплив на історію українського визвольного руху, а саме Степана Бандери, Романа Шухевича, Василя Галаса, Василя Кука, Євгена Грицяка, Катерини Зарицької, Ірини Тимочко-Камінської та Іллі Оберишина.

Презентація цієї експозиції до Дня Гідності та Свободи  є невипадковою, адже відзначення цього дня є відновленням національної пам’яті українців та боротьби Української Повстанської Армії. Варто зазначити, що пам’ять про минуле та об’єктивне бачення історії є вкрай важливим.

У проекті "Проти Голіафа" згадано тих відданих цінностям свободи чоловіків та жінок, хто мав відвагу постати, хто мав силу не схилити чоло, хто мав стратегію перемоги і волю її втілити. Хто на шляху до свободи перетнув межу відчаю.

Саме так і під час Революції Гідності мільйони українців постали проти несправедливості, диктатури, корупції, за свободу слова, свободу вибору, за право на гідне життя. У боротьбі за демократію, процвітання і європейське майбутнє країни українці всього світу продемонстрували єдність, силу духу і невідступність в побудові сильної держави.

Всі бажаючі ще можуть ознайомитися з експозицією виставки в холі Марківського районного Будинку культури 23, 24, 25 листопада поточного року.