Прес-центр20 cічня 2020, 15:01

До уваги населення!!!

Рішенням Господарського суду Луганської області задоволено позов  Старобільської місцевої прокуратури Луганської області в інтересах держави до одного з публічних акціонерних товариств про розірвання договору оренди та повернення земельних ділянок комерційного призначення загальною площею майже 3 га вартістю 4,8 млн. грн.

Марківським відділом Старобільської місцевої прокуратури встановлено, що вказані земельні ділянки у 2008 році надані в користування для розміщення автозаправної станції та інших приміщень. Відповідний договір оренди підписано між Марківською селищною радою та суб’єктом господарювання терміном на 49 років. Проте орендар не виконував договірні зобов’язання. Зокрема, всупереч вимогам чинного законодавства, товариством орендна плата за використання земельних ділянок протягом тривалого часу не сплачувалася, що призвело до ненадходження коштів до місцевого бюджету.

За втручання прокуратури суд зобов’язав суб’єкт господарювання повернути ділянки у розпорядження територіальної громади.

На сьогодні вказане рішення суду виконано в повному обсязі та земельні ділянки загальною площею майже 3 га повернуті до Марківської селищної ради.

 

Начальник Марківського відділу          

Старобільської місцевої прокуратури                            О. Романенко