Прес-центр13 вересня 2018, 15:09

До Уваги населення!

Бджільництво - одна з перспективних галузей Луганщини, яка має значний потенціал та вирішує багато питань, найголовніше з яких - це збереження здоров’я нації і вирішення продовольчої безпеки. Проте, на жаль, галузь має багато перешкод для повноцінного розвитку: потрава бджіл, відсутність належної державної підтримки, розрізненість виробників меду і медової продукції, відсутність торгових марок тощо.

У зв’язку з вищезазначеною низкою проблем розвитку галузі, між Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської облдержадміністрації та громадською організацією «ГРАНД ЕКСПЕРТ» був підписаний Меморандум про співпрацю щодо сприяння розвитку бджільницької галузі в Луганській області.

У рамках дії означеного Меморандуму, громадською організацією «Гранд Експерт» (м. Миколаїв) розпочато роботу над створенням Інтерактивної карти медового потенціалу Луганської області, яка буде відображати офіційні дані галузі бджільництва кожного району (кількість бджолярів та бджолосімей, інформація щодо провідних пасічників), а також, над створенням інформаційного бюлетеню для інвестора про медовий потенціал галузі. Планується, що анкети будуть перекладені на англійську мову для ознайомлення широкого загалу з інвестиційним потенціалом бджільництва, що сприятиме підвищенню конкурентоспроможності галузі, покращенню інвестиційної привабливості, залученню інвестицій у медовий бізнес, активному просуванню продуктів бджільництва, сприятиме об’єднанню виробників до кооперативів.

Враховуючи вищевикладене, для всіх зацікавлених виробників меду та продукції бджільництва, які мають ветеринарно-санітарний паспорт України зареєстрований в Марківському міжрайонному управлінні ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, просимо надати інформацію про вид діяльності, місце розміщення, контактні дані (бажано фото) на електронну адресу: uemarrda@gmail.com строком до 23 вересня 2018 року.

У разі виникнення питань, прохання телефонувати Єременко Наталії, головному спеціалісту відділу економічного розвитку і торгівлі Марківської райдержадміністрації, за телефоном: 0507754372.