Прес-центр9 cічня 2019, 09:01

До уваги роботодавців та фізичних осіб-підприємців

Біловодське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області (далі – відділення управління) доводить до відома страхувальників, що з I кварталу 2019 року впроваджено нову форму Звіту по заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування України відповідно до постанови правління Фонду «Про деякі питання обліку заборгованості страхувальників зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування України» від 12.12.2018 № 28. Постанова набрала чинності з 01 січня 2019 року.

Звіт до відділення управління подають страхувальники, які мають заборгованість зі сплати страхових коштів на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з тимчасової втрати працездатності та/або на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, до повного погашення заборгованості.

Крім того, за підсумками 2018 року (одноразово) страхувальники подають Звіт по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, відповідно до Порядку формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасової втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 18.01.2011 № 4 (форма Ф4-ФСС з ТВП) та Звіт щодо сплати заборгованості зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України відповідно до постанови правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 30.11.2010 № 31.

Нововведення не скасовують контролю за обігом страхових коштів. Починаючи з 01 жовтня 2018 року, діє нова форма заяви-розрахунку, після надходження якої здійснюється перевірка інформації, правильність нарахування виплат. Упродовж місяця після отримання фінансування страхувальники подають до відділення управління повідомлення про виплату коштів своїм співробітникам.

За додатковою інформацією просимо звертатись до Біловодського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області за адресами: с. Біловодськ, вул. Шевченка, 16, тел.: (06466) 9-11-77; с. Мілове, вул. Миру, 37, тел.: (06465) 2-15-25; с. Марківка, вул. Центральна, 25, тел.: (06464) 9-16-71.