Прес-центр25 жовтня 2018, 10:10

До уваги суб'єктів державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців!

 
Згідно  з  частиною третьою  статті 29 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань”  реєстраційна справа юридичної особи, фізичної особи-підприємця, громадського формування в паперовій формі зберігається у суб’єкта державної реєстрації за місцезнаходженням юридичної особи, громадського формування, фізичної особи — підприємця:
    щодо юридичної особи (крім громадського формування) та фізичної особи - підприємця - у виконавчих органах міської ради міст обласного та/або республіканського Автономної Республіки Крим значення, Київській, Севастопольській міських, районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністраціях.
     щодо громадського формування, професійних спілок, їх організацій, об’єднань профспілок - у Міністерстві юстиції України, територіальних органах Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі. 
Суб’єкт державної реєстрації, який провів реєстраційну дію, протягом трьох робочих днів з дня її проведення надсилає документи, подані для проведення реєстрації, відповідному суб’єкту державної реєстрації, уповноваженому зберігати реєстраційні справи. 
Відповідно   до    підпунктів   2,  3   пункту  1   наказу Міністерства юстиції України  від 25 листопада 2016 р. № 3359/5 «Про врегулювання відносин, пов’язаних з державною реєстрацією юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, в межах декількох адміністративно-територіальних одиниць» зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25 листопада 2016 р. за № 1528/29658, ведення реєстраційних справ у паперовій формі щодо юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, місцезнаходженням/місцем проживання яких є Автономна Республіка Крим та місто  Севастополь, забезпечує  Головне  територіальне управління  юстиції  у  Херсонській області;  ведення  реєстраційних справ  у   паперовій   формі   щодо    юридичних   осіб,   фізичних   осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, місцезнаходженням/місцем проживання яких є населені пункти, в яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та населені пункти, що розташовані   на   лінії   зіткнення   в   Донецькій   та   Луганській областях,  забезпечує Головне територіальне управління юстиції у Донецькій області та  Головне територіальне управління юстиції у Луганській  області.     
Перелік населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження та перелік населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення, затверджений Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 07 листопада 2014 р. № 1085 “Про затвердження переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та переліку населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення”. 
        Місцезнаходження Головного територіального управління юстиції у Луганській області: Луганська обл., м. Сєвєродонецк, вул. Єгорова, 22, тел. (06452)42216.