Прес-центр9 квітня 2019, 14:04

ДО ВІДОМА РОЗПОРЯДНИКІВ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ

Мінекономрозвитку  спільно з Проектом технічної допомоги ЄС «Підтримка впровадження Стратегії реформування публічних закупівель/Дорожньої карти для гармонізації законодавства в Україні» (далі – Проект ЄС напрацьовано Настанови щодо етичної поведінки замовників під час здійснення публічних закупівель (далі - Настанови). Метою Настанов є надання методично-консультативної допомоги щодо забезпечення системного підходу до формування, підтримки та розвитку етичної поведінки замовників під час підготовки та здійснення публічних закупівель в Україні.

         Крім того, Проектом ЄС додатково було проведено аналітичний огляд Кодексів етики публічних закупівель, що діють в країнах – членах ЄС та підготовлено звіт «Кодекси поведінки щодо публічних закупівель».

         З метою широкого інформування суб`єктів господарювання щодо Настанов, Мінекономрозвитку на офіційному веб-сайті Міністерства (www.me.gov.ua) у підрозділі «Узагальнені відповіді»  розділу «Консультації з питань закупівель»  підрубрики «Публічні закупівлі» розміщений лист Мінекономрозвитку від 01.04.2019  № 3304-04/13647-06 «Щодо етичної поведінки під час здійснення публічних закупівель» за посиланням: https://bitly.su/0QCC.

         Оскільки рівень етичної культури замовників і обґрунтованість прийнятих рішень впливають на ступінь довіри, прозорості та справедливості при проведенні процедур закупівель. Мінекономрозвитку з метою формування загальноприйнятих норм етичної поведінки, дотримання основних принципів здійснення закупівель, запобігання можливим правопорушенням та конфлікту інтересів пропонує замовникам використовувати розроблені Настанови.