Прес-центр16 травня 2018, 14:05

«Джура» стартувала на Марківщини

Сьогодні на Марківщині стартувала Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»), метою якої є збереження та примноження славних козацьких традицій. Цього року у ній взяли участь рої з Марківської та Бондарівської гімназій, Кабичівської, Краснопільської, Кризької і Ліснополянської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Урочисте відкриття змагань розпочалося з підняття Державного Прапору України під звуки Гімну нашої держави. Право підняти український стяг надили минулорічним переможцям районного етапу гри – рою «Яструб» Кризької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

З вітальним словом до присутніх зверталися заступник голови районної ради Галина Худик, начальник відділу молоді та спорту райдержадміністрації Павло Якимчук та військовий комісар Марківського ОРВК Юрій Шемякін. Серед присутніх також були заступник начальника відділу прикордонної служби «Марківка» Дмитро Деркульський, начальник відділу освіти райдержадміністрації Анатолій Бородавка, т.в.о. обов’язки начальника відділу комплектування Марківського ОРВК Володимир Пульний та завідуюча районним методичним кабінетом Світлана Босенко.

Згідно Положення  та жеребкування, змагання проходитимуть у два етапи протягом двох днів – 16 та 17 травня.

Під час першого районного етапу «Джури», який відбувся сьогодні на площі біля Марківської гімназії, учні виборювали перемогу у таких конкурсах: «Впоряд» (стройова підготовка), «Ватра» (мистецьке представлення рою), «Розбирання та збирання автомата Калашникова», «Відун» (інтелектуальне змагання з історії України), «Стрільба» та «Рятівник».