Прес-центр25 квітня 2018, 16:04

Дзвони Чорнобиля

Літературно – музичною композицією «Дзвони Чорнобиля» розпочався цикл заходів в центральній бібліотеці, присвячених 32-й річниці аварії на Чорнобильській АЕС. 24 квітня її відвідали учні Марківського професійного аграрного ліцею.

Хвилиною мовчання присутні вшанували тих, хто віддав своє життя, захищаючи нашу планету від страшного атомного лиха. Учасники заходу переглянули відео – презентацію «Ті, що ввійшли в полум’я» - про пожежних, які першими вийшли на лінію вогню і отримали смертельну дозу радіації, здійснили віртуальну екскурсію в «Зону відчуження».

Також діти ознайомилися з книжковими експонатами виставки «Гіркий полин Чорнобиля» та переглянули фотоальбом ліквідаторів-односельців .

 Цього ж дня у вищевказаному книгосховищі вібулося засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA, учасники якого переглянули фільм бельгійського режисера Алена де Альо "Вітаємо на Фукусімі". Події, про які розповідав автор фільму - це техногенна аварія на АЕС в Японії, що була спровокована землетрусом і цунамі в 2011 році. Проводячи паралелі між катастрофами в Україні та Японії, учасники заходу відзначили, що між цими трагічними подіями об'єднуючий момент - брак інформації про те, що відбувалося.