Прес-центр8 квітня 2020, 12:04

Голова Марківської райдержадміністрації Костянтин Тимунь провів засідання місцевої комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Сьогодні голова Марківської райдержадміністрації Костянтин Тимунь провів засідання місцевої комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

На засіданні було розглянуто наступні питання порядку денного:

1. Про посилення протипожежного захисту приватних житлових будинків у тому числі помешкань самотніх осіб похилого віку, багатоквартирних житлових будинків протягом весняно-літній період 2020 р.                       

 2.  Про виділення  матеріального резерву для попередження виникнення та розповсюдження на території району випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2.

За результатами доповіді та з урахуванням обговорення, комісією було прийнято відповідні рішення, зокрема деякі з них: з першого питання порядку денного - керівникам підприємств, установ, організацій району посилити пожежну безпеку на підвідомчих об’єктах під час їх експлуатації у весняно-літній період; головам сільських та селищної рад рекомендовано створити з числа мешканців населених пунктів добровільні пожежні дружини, ліквідувати та не допускати в подальшому звалища побутових відходів у лісах та лісозахисних зонах та прилеглих до них територіях, та інше.

З другого - відповідно до поданих матеріалів, виділити пально-мастильні матеріали для Марківського МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області для виконання заходів з дезінфекції проїжджої частини доріг, тротуарів, зупинок громадського транспорту, парків, скверів, дитячих майданчиків, місць загального користування та  КНП «Марківська багатопрофільна лікарня МРР»  для організації безперервної роботи мобільних бригад, які будуть проводити збір зразків біологічних матеріалів від пацієнтів з підозрою на гостру респіраторну хворобу COVID-19 та їх транспортування до лабораторії м. Сєвєродонецьк.

Тож вкотре звертаємо увагу громадян, що тільки разом, спільними зусиллями влади та громадськості можна подолати небезпечні виклики – наразі це елементарне дотримання правил пожежної безпеки та суворе дотримання умов карантину!