Прес-центр1 березня 2021, 14:03

Головне, що медики задоволені відновленими лікарнями, бо саме їм тут працювати , – Сергій Гайдай у Біловодську та Старобільську

Об’єкти охорони здоров’я у цих двох населених пунктах проінспектував голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай під час робочої поїздки 1 березня.

Їх відремонтовано за проєктом «Emergency» за ініціативи Президента України Володимира Зеленського, куди увійшли загалом п’ять приймальних відділень опорних лікарень Луганщини. Роботи обійшлися майже в 40 мільйонів гривень.

«Обидва об’єкти уведені в експлуатацію своєчасно. Проблем при будівництві не виникало. Звісно, я спитав, насамперед, лікарів – чи є в них зауваження стосовно ремонту? Вони відповіли, що немає. А це головне, бо працювати тут саме їм», – наголосив Сергій Гайдай.

Він додав, що ці відділення оснащені за вимогою часу. Із держбюджету було виділено достатньо грошей для того, щоб при співфінансуванні можна було й відремонтувати лікарні, й отримати сучасне обладнання. Зокрема, томографи.

Як розповів генеральний директор КНП «Біловодська багатопрофільна лікарня» Роман Чередниченко, встановлювати це обладнання необхідно було ще до завершення робіт. Бо через значні габарити томографа доводилося тимчасово виймати вікна, а подекуди й перебудовувати стіни.

«Обмежень в потребах лікарів, звісно, немає, – резюмував Сергій Гайдай. – Наприклад, в Старобільську дуже потрібне нове обладнання для ультразвукової діагностики. Будемо опрацьовувати це питання не тільки на державному рівні, а й з міжнародними партнерами».

Поспілкувався очільник Луганщини й з пацієнтами, які також висловили власні побажання щодо надання медичних послуг: «Сподіваюсь, що все це допоможе місцевим жителям, яких будуть діагностувати на новому, більш точному, обладнанні».

Слід зазначити, що у КНП «Старобільська багатопрофільна лікарня» в наявності 235 ліжок. У складі кардіологічне, терапевтичне, хірургічне, пологове, гінекологічне, травматологічне, урологічне, неврологічне офтальмологічне, ЛОР, інфекційне та відділення інтенсивної терапії.

Для відділення невідкладної медичної допомоги придбано комп’ютерну систему Optima CT 540.

У КНП «Біловодська багатопрофільна лікарня» – 153 ліжка. У складі хірургічне, пологове, гінекологічне, інфекційне, педіатричне та відділення інтенсивної терапії. Для відділення невідкладної медичної допомоги також придбано комп’ютерну систему Optima CT 540 та ультразвукову діагностичну систему Logiq e.