13 квітня 2017, 15:04

Громадськість діє

Сьогодні в залі засідань райдержадміністрації відбулось чергове засідання громадської ради при райдержадміністрації, яке вів голова Анатолій Пивоваров.

На порядку денному були актуальні питання, які потребують термінового вирішення: організація ринкової торгівлі продовольчих товарів в селищі Марківка та внесення змін до статуту неприбуткових організацій.

По першому питанню заслухали в.о.начальника Управління Держпродспоживслужби Галину Перепелицю, яка проінформувала про рішення комісії ЧПК при райдержадміністрації в якому голові селищної ради Ігорю Дзюбі доручено до 10 травня 2017 року організувати та легалізувати торгівлю продовольчими товарами на території селища. В свою чергу, Ігор Дзюба запевнив, що місцем ринкової торгівлі визначена площа за будівлею колишнього Будинку побуту по вулиці Центральна.

Після тривалого обговорення, рішенням громадської ради було визначено: доручити членам робочої групи з питань комунальної власності спостерігати за перебігом подій щодо організації ринкової торгівлі.

Директор Центру надання адміністративних послуг Світлана Мальцева та головний спеціаліст відділу організаційної роботи райдержадміністрації Надія Рудаченко нагадали представникам громадських організацій про необхідність внесення змін до Статуту згідно вимогам п. 133.4 ст 133 Податкового кодексу України.

Для розгляду даного питання були запрошені і представники громадських організацій району які не є членами громадської ради. Обговорюючи взагалі питання діяльності громадськості, всі присутні погодились, що лише при тісній співпраці влади та мешканців можливо знайти рішення будь – якого питання.

Крім основних питань, висловлювалися присутні о потребі організації комунального підприємства «Марківка – вода». Було вирішено звернутися за роз’ясненнями до управління економічного розвитку та торгівлі та керівництва Марківської дільниці «Старобільськвода».