Прес-центр29 квітня 2020, 11:04

Гуманітарні (соціальні) підстави для перетину контрольних пунктів в’їзду-виїзду особами, що перетинають лінію розмежування

До уваги населення!

На підставі прийнятих рішень робочої групи Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України  щодо обмеження в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, які спрямовані на запобігання поширенню коронавірусної інфекції доводимо гуманітарні (соціальні) підстави для перетину контрольних пунктів в’їзду-виїзду особами, що перетинають лінію розмежування:

1. Необхідність дотримання принципу єдності сімї.  У випадках спільної подорожі членів сім’ї, що мають різну реєстрацію місця проживання, за наявності підстав для перетину адміністративного кордону хоча б одного члена сім’ї, інші члени також допускаються до перетину.

2. Випадки смерті, тяжких та хронічних хвороб. Випадки смерті близьких родичів (необхідність організації поховань) або важкої хвороби – власної чи родичів (підставою можуть бути копії довідок про смерть, медичних довідок), потреба у поповненні запасів ліків та проходження регулярного лікування чи терапії (підстава – копії медичних довідок, рецептів).

3. Особа має документи, що підтверджують право на постійне чи тимчасове проживання у третій країні. Коли особа має документи, що підтверджують право на постійне чи тимчасове проживання у третій країні та за наявності підтвердження запланованої евакуації до цієї держави.

4. Інші випадки. Випадки, коли є підстава вважати що ситуація вимагає невідкладного перетину особою адміністративного кордону у будь-якому напрямку з гуманітарних міркувань, або з метою запобігання порушення основних прав (наприклад, у випадку політичних переслідувань на окупованій території).

                               

Начальник штабу-перший заступник Командувача об’єднаних сил

 генерал-майор                                                                     Володимир КИДОНЬ