Прес-центр11 cічня 2018, 15:01

Ігор Копатько: Залучення інвестицій на території – запорука покращення стану об’єктів інфраструктури

Під головуванням заступника голови, в. о. голови райдержадміністрації Ігоря Копатька, сьогодні, пройшла робоча зустріч з головами сільських рад.

На порядку денному було питання реалізації проектів за рахунок субвенцій з державного бюджету та отримання міжнародних грантів.

Начальник відділу економічного розвитку та торгівлі Наталія Мартинюк ознайомила керівників територій з листами облдержадміністрації про можливість надання вже готових проектних пропозицій на 2018 рік та перспективних проектів для подальшої реалізації.

 За словами Наталії Мартинюк є певні вимоги: на отримання субвенції – передбачено співфінансування, а на гранти міжнародних партнерів воно може бути відсутнє.

Після тривалого, майже двохгодинного, обговорення порядку денного були визначенні об’єкти для проектів на конкурс отримання субвенції: капітальний ремонт ДЮСШ, Марківської гімназії, Караван – Солодківської школи, сільських клубів на територіях Краснопільської, Кабичівської, Просянської, Сичанської та Герасківської сільрад, ремонт районного Будинку культури та спортивного залу с. Курячівка. Окремим питанням була реконструкція закладів сільської медицини й відділень РТМО.

До 16 січня 2018 року голови сільських рад матимуть можливість визначитись з проектами на участь в конкурсах на отримання міжнародних інвестицій.