Прес-центр7 березня 2019, 16:03

Луганщина має стати регіоном, в якому хочеться жити, – Сергій Філь

На Луганщині буде відремонтовано 180 доріг загального користування державного та місцевого значення. Про це розповів виконуючий обов′язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь, презентуючи План перспективного розвитку області на 2019-2021 роки.

Також у плані – реконструкція мосту, що з’єднує міста Сєвєродонецьк та Лисичанськ.

«Наше завдання – створити комфортну Луганщину. Ми повинні нарешті відновити дорожньо-транспортну інфраструктуру, побудувати і реконструювати дороги, якими буде швидко і зручно дістатися в кожен населений пункт. Адже крім комфорту і безпеки людей, дороги – це також артерії економіки. Місцеві громади мають бути із якісною питною водою, зі світлом і теплом. Це ще одне стратегічне завдання на найближчі три роки. Луганщина має стати регіоном, в якому хочеться жити!» – наголосив очільник області.

Протягом 2019-2021 років планується втілення низки інфраструктурних проектів. Відтак, буде проведено реконструкцію двох Білогорівських магістральних водоводів, очисних споруд у м. Лисичанськ та Попасна, систем водопостачання центральної й північної частин Лисичанська, Новодружеська та Привілля, а також модернізовано системи газопостачання житлових будинків у Рубіжному.

На Луганщині з′явиться центральний об’єкт поводження з відходами.

Буде створено 14 сучасних дозвільно-культурних комплексів та парків відпочинку та реконструйовано мережі зовнішнього вуличного освітлення у 81 населеному пункті.

«Розвиток інфраструктури дасть поштовх для залучення інвестицій та створення нових робочих місць. Ми повинні вирішити ключові проблеми, які обмежують можливості для ведення бізнесу. Маючи потужну економіку, ми створимо умови для гідного життя наших людей. Тому наш наступний пріоритет – працююча Луганщина», – зазначив Сергій Філь.

Одним із найбільш масштабних та амбітних проектів, які зараз обговорюються, є будівництво залізничної гілки, яка суттєво знизить навантаження на дорожню інфраструктуру, вирішить питання підвозу вугілля на Щастинську ТЕС і, безперечно, матиме колосальне соціальне значення.

Будівництво підстанцій «Кремінська» та «Кремінська – Ювілейна» вирішить проблему «енергетичного острова» та дозволить поєднати енергетичну систему Луганщини з єдиною системою України. Буде забезпечено безперервний доступ промислових флагманів регіону до електроенергії.

Також планується будівництво комплексу з відвантаження зерна на залізничний транспорт у м. Рубіжне.