Прес-центр13 жовтня 2017, 13:10

Марківщина привітала захисників України

14 жовтня – особлива дата для кожного українця. Відповідно до Указу Президента України у день великого християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці ми вшановуємо захисників рідної землі. І це невипадково, адже як 74 роки тому Богородиця стала  Покровителькою для воїнів легендарної Української Повстанської Армії, так і сьогодні під її Покров стають новітні герої України. Усі ті, хто відстоюють незалежність і цілісність нашої держави. Впродовж останніх буремних подій ми є свідками справжнього героїзму та сили духу, який демонструють українські військові на Сході України. Мужність, самовідданість та віра цих українців надихають нас, додають сил та наснаги йти вперед та перемагати

Сьогодні в залі засідань райдержадміністрації пройшов святковий концерт присвячений Дня захисника України. Привітали присутніх перший заступник, в.о. голови райдержадміністрації Сергій Трубіцин, голова районної ради Андрій Лигута, військовий комісар Юрій Шемякін.

Розпочали захід з вручення президентської відзнаки батькам загиблого прикордонника Сергія Андрієнка. Також вшанували всіх полеглих хвилиною мовчання.

Традиційно були відзначені грамотами райдержадміністрації та районної ради військовослужбовці:

- за особисту мужність і високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків: Світлана Дівіцька, Наталія Каренко, Сергій Лигус, Юлія Мішура, Юлія Пашкова,Артем Прибиткін, Євген Сало та Вадим Якимчук;

- за відданість військовій присязі, мужність, високий професіоналізм, сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків під час охорони державного кордону: Іван Вакарук, Євген Вінник, Дмитро Деркульський, Юрій Онопрієнко, Євгенія Прибиткіна, Вікторія Соловйова, Петро Тимошук, Сергій Чигрін, Владислав Шевчук, Руслан Шкиря.

В цей святковий день свій ювілей 70 - ти річчя відзначав і голова громадської ради при райдержадміністрації Анатолій Пивоваров, якого привітали всі присутні та побажали довгих років життя. Підтримували святковий настрій аматори районної сцени.