Прес-центр15 лютого 2018, 13:02

Марківщина вшанувала воїнів - інтернаціоналістів

Відповідно до Указу Президента України від 11 лютого 2004 року №180/2004, 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. 

Традиційно, в селищі Марківка, біля пам’ятника воїнам - інтернаціоналістам, відбувся мітинг – реквієм, присвячений  всім тим, кому довелося пройти вогняне горнило бойових дій в Республіці Афганістан та інших «гарячих» точках планети.

У заході взяли участь перші керівники району, члени  районної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів),  учасники АТО, духовенство, представники громадських організацій, делегації підприємств, установ та організацій,  учнівська молодь.

«З кожним роком все далі історія відділяє нас від вогняних років афганської війни. Але час непідвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі»,- наголосив в своєму виступі перший заступник голови, в. о. голови райдержадміністрації Сергій Трубіцин.

До вітань також долучилися: голова районної ради Андрій Лигута, селищний голова Ігор Дзюба, очільник районної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Іван Левченко.

Всіх тих, хто не повернувся додому з Афганістану, присутні вшанували хвилиною мовчання.

Учасники бойових дій на території інших держав, керівництво району та громадськість поклали вінки та квіти до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам.

В храмах району були  відслужені  панахиди за загиблими воїнами.