Прес-центр27 листопада 2018, 10:11

Майже 1,6 млн. гривень отримали жителі Луганщини, які скористалися правом на податкову знижку

Станом на 01.11.2018 року до органів ДФС у Луганській області звернулися 1126 громадян, які виявили бажання скористатись правом податкової знижки та відповідно повернути з бюджету частину сплаченого податку на доходи фізичних осіб. За десять місяців на рахунки громадян повернуто 1 млн 575 тис. грн податку на доходи фізичних осіб

Головне управління ДФС у Луганській області нагадує, що відповідно до п.п. 14.1.170 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених ПКУ.

Перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, визначено п.166.3 ПКУ.

Отримати податкову знижку можна, подавши до органу ДФС за місцем реєстрації декларацію про майновий стан та доходи. Термін надання такої декларації за 2017 рік – 31 грудня 2018 року включно.

 

За матеріалами прес-служби

                                                                                                                                                                                                                                                            Головного управління ДФС у Луганській області