Прес-центр8 травня 2018, 20:05

«Ми пам’ятаємо і ніколи не забудемо»

«Мільйони учасників Другої світової війни — не суха статистика для нас, а історія практично кожної української сім’ї. Наші діди та прадіди боролися за те, щоб ніхто і ніколи не посягав на волю та незалежність українського народу. Сьогодні ми вклоняємося воїнам — переможцям нацизму та нинішнім захисникам Вітчизни, які своїми мужніми вчинками утверджують спадкоємність українських традицій в прагненні до волі. Ми пам’ятаємо та шануємо подвиг наших героїв», – з такими словами звернувся до марківської громади голова райдержадміністрації Ігор Дзюба, відкриваючи концерт-реквієм з нагоди Дня пам’яті та примирення, що сьогодні відбувся на площі біля райдержадміністрації. Ця пам'ятна дата встановлена в Україні для вшанування подвигу українського народу, його значного внеску у перемогу у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих.

Свято берегти пам’ять про визволителів закликав марківчан народний депутат України Сергій Шахов.

Серед присутніх також були голова Марківської районної ради Андрій Лигута та голова Міловської райдержадміністрації Артур Король.

Пісні воєнної тематики, у виконанні аматорів з Мілового та Марківки, були пронизані духом патріотизму та смутком за загиблими. Вони раз у раз закликали глядачів пам’ятати та шанувати подвиг учасників Другої світової війни.

Усіх шанувальників кінофільмів про війну зібрав кінотеатр під відкритим небом, поряд з ним можна було скуштувати і смачну кашу. Завершилося дійство запаленням свічок в пам’ять про всіх загиблих у ті страшні роки.