Прес-центр12 вересня 2017, 08:09

Містам та районам області доручено пришвидшити процес підготовки до опалювального сезону

11 вересня, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Вадим Данієлян провів скайп-нараду обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років та сталого проходження опалювального сезону.

У засіданні штабу взяли участь директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай, представники ТОВ «ЛЕО» та комунальних підприємств області.

На початку наради заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян дав доручення головам міських рад і райдержадміністрацій систематично проводити засідання подібного формату на місцях та інформувати населення стосовно підготовки та проходження опалювального періоду.

Під час наради Вадим Данієлян повідомив присутнім про стан підготовки до осінньо-зимовий періоду: «На сьогодні об’єкти житлово-комунального господарства області готові на 87 %. Проте, залишаються проблемні питання підготовки енергетичних об’єктів до зимового періоду».

Також заступник голови облдержадміністрації нагадав присутнім стосовно нещодавнього аварійного знеструмлення Луганщини та рекомендував представникам ТОВ «ЛЕО» розробити дієвий алгоритм заходів у випадку критичної ситуації з відімкнення електропостачання з Луганської ТЕС.

Крім того, було обговорено активізацію процесу встановлення лічильників обліку теплопостачання та розрахунку за спожиту електроенергію комунальними підприємствами області.

Наприкінці засідання було доручено пришвидшити роботу виконкомів міських рад та райдержадміністрацій та здачу актів готовності у сфері підготовки до опалювального сезону.