Прес-центр21 вересня 2018, 12:09

Міжнародний день миру відзначили на Марківщині

Починаючи з 2002 року саме 21 вересня Україна відзначає Міжнародний день миру. В цей день українці разом з іншими народами світу моляться за мир на Землі, закликають зупинити військові дії, вчать дітей цінувати мир в країні і родині.

Цьогоріч відзначення Міжнародного дня миру на Марківщині  відбулося під гаслом « Ми за мир на землі!». Урочисті заходи з нагоди вищевказаної дати відбулися  на площі біля райдержадміністрації. З привітальним словом до марківської громади звертався голова вказаного органу виконавчої влади Ігор Дзюба. У своєму виступі посадовець зазначив: «Мир – це не тільки відсутність воєн, але й добрі стосунки між людьми. Тож бажаю всім спокою, процвітання та миру у всьому: в сім'ях, серцях і на всій нашій рідній Україні!».

Під час заходу площею лунали «Дзвони миру», а хвилиною мовчання присутні вшанували всіх тих, хто загинув у військових конфліктах. Тематичний концерт для присутніх підготували вихованці Центру дитячої творчості та аматори району, а учні Марківської гімназії розфарбували на асфальту слово «Мир», що і стало символом проведеного заходу.

.