Прес-центр26 вересня 2019, 15:09

міжрегіональний форум Громадських Рад» на тему: «Громадські платформи впливу на прийняття рішень»

24-25 вересня 2019 року у Святогірську відбувся міжрегіональний форум Громадських Рад» на тему: «Громадські платформи впливу на прийняття рішень» до участі у якому були запрошені представники громадських рад, органів місцевого самоврядування, виконавчих органів влади, громадські активісти, експерти, ЗМІ. Марківський район представляли головний спеціаліст з питань внутрішньої політики відділу організаційної роботи апарату райдержадміністрації Любов Куряча та головний спеціаліст відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Наталія Єременко.

Мета Форуму: комплексне відновлення функцій врядування, яке забезпечує збалансований підхід до представлення різних політичних поглядів, посилення органів місцевого самоврядування і підвищення рівня залучення активних громадян і громадських організацій до вирішення місцевих проблем.

Перший день мав теоретично-дискусійний характер. Під час Форуму учасники розглянули реалізацію проєкта «Добре врядування та залученість громадян на території Східної України», проблеми розбудови інституту громадських рад в сучасних умовах на регіональному рівні, Всеукраїнської ради голів громадських рад та стратегії розвитку громадянського суспільства тощо.

Також учасники форуму зосередили увагу на розбудові потенціалу молодіжних громадських рад, налагодженні системи співпраці громадських рад та органів влади, наданні послуг громадянам через мережу незалежних Консультаційних Бюро для громадян та формування громадської думки.

Другого дня відбулось засідання «круглого столу» для пілотних громад зі створення Універсальних платформ е-демократії в цільових громадах Донецької та Луганської областей, а також презентовано вироблені рекомендації щодо подальшої реалізації Стратегії розвитку громадянського суспільства та формування громадських платформ прийняття рішень.

Загалом проведення таких форумів на міжрегіональному рівні дуже корисно, адже цінний обмін досвідом, порівняльний аналіз діяльності громадських організацій в умовах того чи іншого розвитку конкретної території. У форматі довільного діалогу, методом порівняння та надання конкретних прикладів кожен учасник зробив свої висновки та збагатив власний потенціал корисної інформації в напрямку розвитку громадянського суспільства.