Прес-центр7 листопада 2017, 16:11

На Луганщині присвоєне почесне звання «Заслужений працівник культури України»

Сьогодні у Сєвєродонецькому міському Палаці культури з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва відбувся урочистий захід.

Найтепліші слова привітання та вдячності працівникам культури висловила заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик: «Це велике щастя займатися справою, яка єднає людей, несе культуру до кожного серця, кожної душі. Ви робите нашу Луганщину прекрасною, прославляєте область не тільки в Україні, але й за її межами. Наприклад, зараз у рамках 25-річчя австрійсько-української дружби наш Луганський симфонічний академічний оркестр гастролює Австрією».

Підбиваючи підсумки за 2017 рік вона зазначила, що створена Асоціація працівників та аматорів сфери культури Луганської області «Український культурний простір Луганщини», яка займається питаннями розвитку культури.

Крім цього, сьогодні в області реалізована програма з підтримки та придбання музичних інструментів для музичних шкіл, також багато проектів направлені на розвиток і відбудову культурних установ, які знаходять поблизу лінії розмежування.

Під час заходу відбулися нагородження працівників культури.

За значний особистий внесок у розвиток національної культури, вагомі творчі здобутки і високий професіоналізм Указом Президента України присвоєне почесне звання «Заслужений працівник культури України» керівнику народного хору «Слобожани» комунального закладу селищного будинку культури смт Новопсков Володимиру Андрущенку.

Начальника відділу культури Біловодської райдержадміністрації Геннадія Верескуна нагороджено Почесною відзнакою Луганської облдержадміністрації «За розвиток регіону».

Також Листами подяки облдержадміністрації було визначено кращих працівників будинків культури, музичних закладів, учасників художньої самодіяльності області.

Крім цього, на заході нагороджені переможці обласного огляду-конкурсу майстрів мистецтв та аматорів народної творчості Луганської області «Луганщина – світанок України».

З лютого по листопад цього року по Луганщини крокував цей конкурс. Протягом дев’яти місяців райони та міста області презентували свої творчі надбання, культурну, географічну і етнічну спадщину.

За результатами цього конкурсу визначилися найкращі майстри мистецтв та аматорів народної творчості.

Найкращім став Старобільській район, який отримав диплом І ступеню.

Так, серед міст Луганської області дипломам ІІІ ступеню нагороджено м. Сєвєродонецьк, дипломам ІІ ступеню – м. Рубіжне.

Серед районів області диплом ІІІ ступеню отримали Кремінський, Станично-Луганський та Новоайдарський райони. А ІІ ступеню визначено Новопсковський район.

Слова щирих і сердечних вітань пролунали також від заслуженої артистки України Анжеліки Рудницької, яка виконала почесну місію – вручила працівникам культури Подяки Міністра культури України.

По завершені офіційної частини на присутніх чекав Гала-концерт обласного огляду-конкурсу майстрів мистецтв та аматорів народної творчості Луганської області «Луганщина – світанок України».