Прес-центр13 квітня 2018, 15:04

На Марківщині освятили духовний оберіг

Каплички для молитов зводилися нашим народом з давніх часів. Ця добра справа знайшла продовження й в наші дні. Завдяки небайдужим жителям, така духовна святиня  з’явилася і в селищі Марківка, біля сільського клубу «Мрія». До цієї богоугодної справи долучилися депутат районної ради Віталій Мазниченко, приватний підприємець Павло Гордієнко, а також Сергій Бондар, Іван Онопрієнко, Маским Конюхов, Володимир Куц, Антон Гордієнко, Василь Гордієнко та інші.

Сьогодні, за участі голови райдержадміністрації Ігоря Дзюби та голови районної ради Андрія Лигути, відбулося офіційне освячення каплички. Урочистий обряд провели Архімандрит Варфоломій ігумен Свято-Іоанна-Предтеченського чоловічого монастиря, с. Чугинка та благочинний Марківського району Протоієрей батюшка Григорій.

«Хай кожна людина, яка прийде до цієї каплички, отримує від Господа ласку за заслуги свої. Нехай милостивий Господь усім нам дарує мир, спокій, гаразди на многії літа», – зазначив, звертаючись до вірян, Архімандрит Варфоломій ігумен Свято-Іоанна-Предтеченського чоловічого монастиря, с. Чугинка. Також він вручив грамоти «за усердные труды во славу Святой Церкви» депутатам районної ради Віталію Мазниченку та Олександру Палазюку, директору ТОВ «Мирне Плюс» Наталії Пульній.

Такі добрі справи є свідченням того, що марківська громада багата духовно, вона живе, працює на розвиток нашої України.