Прес-центр30 травня 2019, 15:05

На Марківщині презентували виставку «Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори»

Відсьогодні у холі районного Будинку культури, що в райцентрі, діє історична експозиція «Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори» присвячену Дню пам'яті та примирення, а також відзначенню в області Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 75-ї річниці вигнання нацистів з України.

Експозиція розповідає про силу людського духу, яку нездатна знищити жодна система, силу волі та віри, гуманізм та людське життя як найбільшу цінність у цьому світі.

Виставка «Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори» включає у себе декілька тематичних блоків, зокрема «Що таке концентраційний табір?», «Остарбайтери», «Військовополонені», «Жінки», «Діти», «Священики», «Євреї», «Українські націоналісти», «Визволення концтаборів» та «Перетворення на радянські».

Окрім того, тут присутні унікальні світлини часів Другої світової війни 1939-1945 років, які показують всю трагедію тоталітарних режимів як світового явища.

Українці пам’ятають, яким страшним лихом для України була Друга світова війна. Агресора зупинили спільними зусиллями тодішні Об’єднані Нації. Той, хто захищає свою землю, на боці кого правда, неодмінно перемагає. Саме пам’ять робить українців сильнішими. Вона – запорука того, що в майбутньому подібна трагедія не повториться.