Прес-центр18 листопада 2019, 08:11

На Марківщині привітали працівників агропромислової сфери з професійним святом

Споконвічно напружена хліборобська праця була і залишається визначальною складовою розвитку нашої держави, запорукою її процвітання.

Відзначення Дня працівників сільського господарства – це справді всенародне свято, визнання державою звитяжної хліборобської праці на благо України, це хвала мозолястим рукам селян, що знають справжню ціну хлібу, оскільки саме від їх праці залежить, що буде на столі у кожного українця!

Щорічно, у третю неділю листопада, в Україні відзначають професійне свято справжніх господарів – День працівників сільського господарства. Це свято традиційно підсумовує копітку працю аграріїв, завершує хліборобський рік, сповнений хвилюваннями і турботами про врожай.

На святкування були запрошені ветерани праці, хлібороби, механізатори, тваринники, фермери, працівники сільського господарства, всі, хто своєю невтомною працею забезпечують розвиток сільського господарства району.

Так, впереддень свята, 15 листопада 2019 року на Марківщина урочисто вшановувала тих, хто, не покладаючи рук, працює у полі, чесною самовідданою працею творить найдорожче – хліб. Хто взяв на себе найважчу і найважливішу турботу – працювати на землі і годувати країну, примножувати її славу і добробут. Адже з маленького хлібного зернятка починається потужність і сила нашої держави. В районному Будинку культури відбулись районні урочистості з нагоди відзначення Дня працівників сільського господарства.

Висловити щирі привітання та глибоку повагу, за невтомну працю, мудрі рішення, особисте вболівання за справу та виважену громадську позицію, працівникам сільського господарства району та ветеранам галузі, на свято завітали голова Марківської об’єднаної територіальної громади Ігор Дзюба, голова районної ради Андрій Лигута, в.о. голови Марківської райдержадміністрації Олена Цовма.

Керівництва району висловили вдячність усім дбайливим господарям, незалежно від форм власності та господарювання, усім, хто розумом і руками, серцем і душею, у селі і в місті щодня долучається та долучався до важливих аграрних справ, та побажав усім працівникам та ветеранам сільського господарства міцного здоров’я та щастя, сімейного затишку та благополуччя, мирного неба та Божого благословення, втілення в життя усіх планів, задумів та сподівань на благо розквіту рідної України та піднесення добробуту Марківщини.

 За традицією запашними короваями вітали керівників агроформувань району.

Привітати з професійним святом невтомних трудівників землі мала нагоду й в.о. директора Марківського професійного аграрного ліцею Олена Бондаренко.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу, вагомі трудові досягнення у виробництві сільськогосподарської продукції та з нагоди Дня працівників сільського господарства грамотами були відзначені кращі представники сільського господарства району.

Сьогодні привітати агаріїв Марківщини з Днем працівника сільського господарства завітали наші сусіди з Міловщини – в.о. голови Міловської райдержадміністрації Віталій Рукавіцин, заступник голови Міловської районної ради Олег Кошуба, начальник відділу культури Міловської райдержадміністрації Оксана Дубук.

Свято було пронизане нотками щирості, добра, поваги і безмежної вдячності за невтомний труд, уроки людяності, мудрості та життєвого досвіду ветеранів аграрного сектору, які теж були присутні в залі.

Гарний, святковий настрій присутнім, протягом заходу, забезпечували творчі аматорські колективи з дружньої Міловщини.