Прес-центр1 жовтня 2019, 13:10

На Марківщині урочисто привітали людей поважного віку

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. А в Україні це також і День ветерана.

Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь. У цей день світ говорить про проведені активні дії щодо захисту інтересів людей похилого віку, створення для них сприятливих умов життя, про невирішене у цій сфері. Ми мало замислюємося над тим, хто ж такі «особи похилого віку», чим маємо завдячувати їм. Передусім, це люди, найбільше багатство яких є досвід, знання, вміння, мудрість. Але найголовніше, що це покоління тих, хто на фронті чи в тилу вистояли і зробили найбільший внесок у розгром фашизму. Цього не маємо забувати.

Турбота про громадян похилого віку, ветеранів та інвалідів необхідна кожної хвилини не як відзначення святкової дати, а як повага до людей, які своєю багаторічною працею заслуговують на глибоку пошану нащадків.

1 жовтня, у День людей похилого віку та День ветерана, заступник голови Маркіської селищної ради Володимир Личман, заступник голови, в.о. голови Марківської районної державної адміністрації Ігор Копатько, голова районної ради Андрій Лигута, в.о. директора Марківського територіального центру Оксана Гармаш зустрілися з літніми мешканцями та ветеранами Марківщини. Звертаючись до присутніх Ігор Копатько відмітив, день людей похилого віку та день ветерана – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства, а й привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь. Цей день покликаний звернути увагу на потреби старшого покоління, це хороша нагода ще пильніше поглянути на проблеми літніх людей, а також ще раз засвідчити всенародну повагу ветеранам війни і праці за чиїми плечима нелегкі життєві дороги, що щедро посріблили сивиною скроні. Слова подяки звучали на адресу працівників Марківського територіального центру, які опікуються літніми людьми, підтримують їх не лише своєю допомогою, а й добрим словом. Учасниць народного фольклорного жіночого ансамблю «Мрія» та їх керівника Любов Писаревську відзначила щирими словами та подарунками голова ГО «Марківська районна організація Товариства Червоного Хреста України» Тетяна Золотоверх.

На честь людей поважного віку та ветеранів, що прийшли на зустріч працівники районного Будинку культури та СК «Мрія» підготували святковий концерт. До організації долучилися представники ПП «Наш край». По-родинному тепла атмосфера, світлі посмішки підкреслювали значущість таких щирих зустрічей.