Прес-центр30 серпня 2018, 16:08

На Марківщині відбулась щорічна серпнева педагогічна конференція

30 серпня 2018 року у районному Будинку культури селища Марківка відбулася щорічна серпнева конференція педагогів району. В роботі конференції взяли участь голова райдержадміністрації Ігор Дзюба, заступник голови районної ради Галина Худик, начальник відділу освіти райдержадміністрації Анатолій Бородавка, заступник  директора ЛОІППО з наукової роботи, кандидат педагогічних наук Ольга Касьянова, методист ЛОІППО із початкової освіти, сертифікований тренер Нової української школи Наталія Стрельцова, в.о. завідувача кафедри соціально – гуманітарних дисциплін та методики їх викладання ЛОІППО, старший викладач кафедри Ірина Хайло, методист кафедри соціально – гуманітарних дисциплін та методики їх викладання ЛОІППО Ольга Тарасова, і, звичайно, керівники та вчителі загальноосвітніх, дошкільних навчальних закладів району. На конференції акцент було зроблено на впровадженні освітньої реформи на місцях, викликах і проблемах сучасної освіти.

Такі заходи дають змогу прослідкувати тенденції розвитку освітньої галузі в районі, підбити підсумки роботи за минулий навчальний рік та намітити перспективи року наступного. Перший керівник району Ігор Дзюба щиро привітав педагогів освітянської ниви, наголосивши на тому, що саме з їх трудомісткої праці починається наше молоде суспільство, яке в майбутньому буде представляти нашу державу.  До привітань долучилася й Галина Данилівна побажавши педагогам невичерпної наснаги, нових досягнень, обдарованих дітей та теплого родинного затишку. Ольга Касьянова в свою чергу  подякувала працівникам освітньої галузі за витривалість, новаторство, творчий підхід до будь-якого завдання та з початком нового 2018-2019 навчального року. З доповіддю «Реалізація завдань Концепції «Нова українська школа» через реформування системи освіти Марківського району в 2018-2019 н.р.» виступив перед присутніми начальник освіти райдержадміністрації Анатолій Бородавка. Про результати науково-методичного супроводу закладів освіти, безперервний професійний розвиток педагогічних кадрів доповідала завідувач РМК Світлана Босенко. Директор Марківської гімназії Лариса Єфіменко проінформувала з матеріалами участі у Всеукраїнській педконференції. Про готовність учнів до І класу повідомила вчитель 1 класу Курячівської ЗОШ І-ІІ ст. Діана Кравченко.  Детально доповідачами було повідомлено про впровадження Державних стандартів при організації сучасного освітнього простору Нової української школи, нововведення, які очікують школярів у поточному навчальному році.
Урочисто дипломами відзначили освітян району за високі досягнення та сумлінну працю. Далі в Марківській гімназії роботу освітянської педагогічної конференції було продовжено на засіданнях предметних секцій за участю методистів ЛОІППО.