Прес-центр13 червня 2019, 15:06

На Марківщині відбули урочистості з нагоди Дня медичного працівника

Професія лікаря — це, певно, набагато більше, ніж просто професія. Це дійсно покликання, дар Божий, без якого неможливо рятувати життя. Отже, і свято це стосується не лише медичних працівників, але й кожної людини, оскільки здоров’я й життя нерозривні.

Здоров’я — це не лише благо та щастя кожного, а й безцінне суспільне надбання. Тому від працівників медичної галузі, окрім зцілення, очікують тепла і терпіння, душевної та емоційної співучасті. Ще Гіппократ сказав: «Любов до медицини йде пліч-о-пліч з любов’ю до людини». Ми від самого народження довіряємо вам найдорожче - своє життя і здоров’я. І Ви в будь-який час дня і ночі приходите нам на допомогу: змушуєте хворобу відступити, повертаєте надію і життя.

Щорічно у третю неділю червня відзначають своє професійне свято медичні працівники. Його святкують не тільки лікарі і медсестри, але й всі ті, без чиєї допомоги не обійшлася б медична галузь, хто має відношення до врятування людського життя. Професія медика не знає свят і вихідних, вимагає великого терпіння, мужності, душевної чутливості.

Напередодні свята, 13 червня, в районному Будинку культури відбулися урочисті заходи до Дня медичного працівника під час яких було відзначено грамотами та квітами кращих медичних працівників Марківського району.

З нагоди професійного свята привітали присутніх голова районної державної адміністрації Ігор Дзюба, голова районної ради Андрій Лигута. Гості заходу висловили вдячність усім працівниками галузі охорони здоров’я за їх чуйні серця, за врятовані життя, за повернуте здоров'я мешканцям нашого району. Також із привітанням виступили головний лікар Марківського районного територіального медичного об’єднання Андрій Третяк, головний лікар НП «Марківський первинної медико-санітарної допомоги» Марківської районної ради Тамара Лигута, голова профспілки медичних працівників Валентина Старостенко.

Список кращих рис, притаманних справжньому медику, можна безкінечно продовжувати: чуйність, терпіння, самовідданість, уміння воскресити у людських душах віру й надію на одужання. Саме вони, люди в білих халатах, приходять на допомогу у найбільш тяжкі хвилини, приймають на себе людський тягар людського болю і страждань. Музичні привітання цього святкового дня всім присутнім дарували талановиті аматори району.

Зі святом дорогенькі наші, янголи-охоронці!!!