Прес-центр20 вересня 2019, 14:09

На Марківщині відбулись святкові заходи до Дня МИРУ

Миру в Україні - бути!
Миру хочуть добрі люди
І дорослі, і малі
Прагнуть миру на Землі!
Започаткування Дня миру Генеральною Асамблеєю ООН у 1981 році свідчить про те, що світове співтовариство спрямовує свої зусилля на підтримку миру в усьому світі та закликає всіх людей на планеті згуртуватися на шляху досягнення цієї мети. В Україні День миру відзначають з 2002 року, але 3 2014 році цей день став особливим. Мир в рідній країні – це найзаповітніше бажання всіх українців, котре вони висловлюють вголос так згуртовано, як ніколи раніше.
На Марківщині стало гарною традицією відзначати День миру. 20 веренсня 2019 року, напередодні Дня миру, на центральній площі селища біля будівлі районної державної адміністрації до уваги багаточисельної аудиторії вихованці Марківського центру дитячої творчості представили яскравий музично-поетичний флешмоб, який став феєричним початком заходу. Промовисті заклики, осяяні щирими учнівськими серцями, промовляли до усього світу десятками дитячих голосів: «Хай буде мир на всій землі!»
«Миру в серцях – кожен знає, що внутрішні гармонія і спокій допомагають протистояти найскладнішим випробуванням! Миру в сім’ях – бо кожен знає, що добра і тепла атмосфера сім’ї здатна творити дива! Миру нашій рідній Марківщині - тільки спільно можна забезпечити процвітання і благополуччя громади та її мешканців» - наголосив у своїй промовізаступник голови Марівської райдержадміністрації Ігор Копатько. З привітальним словом до присутніх також звернулася заступник голови районної ради Галина Худик. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих героїв, що боронили нашу Батьківщину на Сході України. Тематичний концерт у виконанні аматорів районної сцени підкреслив урочистість та щирість заходу. «Дзвони Миру» гучно гомоніли, навіть на якусь мить здалося, що страшні реалії, які ще й досі тривають на Сході залишились у далекій пам’яті. А безтурботні дитячі малюнки на асфальті яскравий приклад цьому.
Мира, добра і злагоди Вам, шановна Марківська громадо!