Прес-центр14 березня 2018, 16:03

На Марківщині відбулося відкриття оновленої бібліотеки

Сьогодні, 14 березня, після капітального ремонту,  відбулося урочисте відкриття відділу обслуговування користувачів центральної районної бібліотеки. Здійснити оновлення районного книгосховища вдалося завдяки реалізації Проекту «Підтримка згуртування та розвитку громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі», впровадженого Міжнародною організацією з міграції (МОМ) за фінансової підтримки Уряду Японії.  Нагадаємо, що влітку минулого року, ініціативна група бібліотекарів району скористалися можливістю співпраці з МОМ, отримавши фінансову підтримку в сумі 35 тисяч доларів в рамках реалізації вищевказаного Проекту.

Привітати марківську громаду з цією знаменною подією завітали координатори Проекту та представники Міжнародної організації з міграції. Шановних гостей, як ведеться  на марківській землі, вітали короваєм та українською піснею, вони й першими увійшли до оновленого приміщення, перерізавши червону стрічку.

«Бібліотека – це не просто книгосховище, а центр духовного розвитку і місце спілкування  людей різного віку. Таке оновлення – це перший крок до поліпшення духовного й культурного життя марківської громади,  яка й надалі рухатиметься у напрямку процвітання та змін на краще», – зазначив у своє привітальному слові голова Марківської райдержадміністрації Ігор Дзюба.

Також у заході взяли участь заступник голови Марківської районної ради Галина Худик, т.в.о. голови селищної ради, секретар Марківської селищної ради Лілія Андрієнко, яка від райдержадміністрації та селищної ради подарували бібліотеці книги. Серед присутніх були керівники та працівники підприємств, установ, організацій району, внутрішньо переміщення особи, громадськість.

Музичним подарунком для учасників заходу стали виступи місцевих аматорів.