Прес-центр3 жовтня 2017, 14:10

На Марківщині відбувся Форум місцевого розвитку

Сьогодні, в залі засідань райдержадміністрації, в рамках Проекту ПРООН «Соціальна єдність та примирення» відбувся Форум місцевого розвитку Марківського району. У Форумі брали участь заступник голови райдержадміністрації Ігор Копатько, заступник голови районної ради Галина  Худик, представники структурних підрозділів райдержадміністрації. Були запрошені представники громадських організацій, голови селищної та сільських рад, районні ЗМІ.

Спеціаліст з мобілізації соціальної згуртованості Проекту ПРООН Еміль Коренєв ознайомив присутніх з проведенням обміну візитами «Діалог: соціальна єдність для вирішення проблем громад по принципу «знизу до гори», їх результатами.

Також він проінформував, що попереду реалізація міні – ініціатив громад району в рамках Програми ПРООН «Безпека та правосуддя в Україні»: закупівля та встановлення дитячого майданчика, який буде розташовано в с. Веселе Кабичівської сільської ради, встановлення в громадських місцях Марківського району системи відео спостереження з можливістю архівації інформації, створення матеріально-технічної бази для онлайн (Skype) консультування центром надання безоплатної вторинної правової допомоги у співробітництві з Марківським ресурсним центром розвитку громад.

Форум – це обмін думками та досвідом. Голова громадської організації «Кризька сільська організація «Промінь»» Ірина Скиртач розповіла про реалізацію Проекту «Вуличне освітлення сіл Кризьке та Сичівка» (на загальну суму 900 тис. грн), а також висловила слова вдячності від мешканців сіл спеціалістам Проекту ПРООН, та донорам.

Спеціаліст з організації безпеки громадян Проекту ПРООН Аліна Лєбєдєва, оголосила про чергове засідання робочої групи з безпечної життєдіяльності населення найближчим часом та запросила органи влади, представників громадськості, районні ЗМІ до співпраці.

За підсумками роботи Форуму всі присутні погодились, що зустрічі такого формату необхідні і домовились зустрітися наприкінці року, щоб підвести підсумки роботи з Проектом ПРООН.