Прес-центр22 березня 2019, 10:03

На Марківщині відзначили всесвітній день поезії

День поезії весь світ відзначає світлого березневого дня, коли земля вже прокинулася від зимової скутості, весна набирає силу, а душа проситься в політ. 21 березня День поезії відзначається невипадково. Адже це ще і період рівнодення, символічного оновлення природи і творчого злету людського духу. Всесвітній день поезії: історія свята: Свято було засновано ЮНЕСКО в листопаді 1999 року. І вперше Всесвітній день поезії пройшов у 2000 році в Парижі. В Україні всесвітній день поезії почав відзначатися з 2004 року. Його метою стало втілення нового імпульсу і визнання національних, регіональних і міжнародних поетичних рухів, розвиток мовного розмаїття та підтримка зникаючих мов завдяки віршам.
Сьогодні на базі Марківської центральної районної бібліотеки, саме з нагоди Всесвітного Дня поезії, свою нову книжку «Бути людиною», презентувала член Національної Спілки письменників України, лауреат Міжнародної україно-німецької премії імені Олеся Гончара, письменниця, поетеса, любляча мама, дбайлива дружина та неймовірно чарівна жінка – Ольга (Кудінова) Стрижаченко. Чималу аудиторію прихильників письменниці зібрала сьогодні читальна зала бібліотеки. Як завжди, привітна, чуйна Ольга Вікторівна зачарувала присутніх спокійною та затишною мовою викладання своїх творів. 
«Книга «Бути людиною» - це короткі історії про вияви людяності під час Другої світової війни. Автори різного віку писали ці тексти найчастіше на основі спогадів – власних або ж родичів, друзів, знайомих», - зазначила Ольга Стрижаченко. 
Зачарувала, окрилила, надихнула на великі звершення… Бажаємо подальшого творчого розвитку та невгамовної наснаги ще на довгі, довгі роки. Дуже актуально сказано в наш час - БУТИ ЛЮДИНОЮ!!!