Прес-центр18 серпня 2017, 08:08

На штабі із запуску «Азоту» під головуванням Юрія Гарбуза визначені етапи проведення робіт

17 серпня, відбулася друга нарада щодо енергозабезпечення ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» та введення в експлуатацію на цьому підприємстві когенераційної установки.

ЇЇ провів голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Членами штабу із запуску «Азоту» підіймалися питання виконання ремонтно-профілактичних робіт на повітряних лініях електропередачі та розроблення режимів роботи ВП «Луганська ТЕС» на час проведення ремонту.

«Чим раніше ми його почнемо, тим краще. Однак, зараз важливо вибрати оптимальну дату проведення робіт, щоб вона була зручною і для населення, і для діяльності підприємств Луганщини», – наголосив Юрій Гарбуз.

Загалом, усі служби і підприємства, задіяні у відповідних ремонтах, наразі готові приступити до роботи.

Тож, основний етап ремонту почнеться після Дня Незалежності України.

За словами заступника голови правління, технічного директора Сєвєродонецького «Азоту» Валентина Голубєва, ці строки їх повністю влаштовують, так як активна фаза запуску підприємства почнеться у вересні – зараз там тривають підготовчі операції.

Щодо функціонування когенераційної установки керівництвом Сєвєродонецького «Азоту» було повідомлено, що до понеділка вони підготують усю необхідну документацію до Державної архітектурно-будівельної інспекції у Луганській області. Стан вирішення цього питання Юрій Гарбуз доручив контролювати своєму заступнику Юрію Клименку.

Також члени штабу обговорили ймовірні варіанти режимів роботи та забезпечення енергопостачання споживачів області на цей період.

Нагадаємо, що керівництво ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» нещодавно звернулося до обласної влади з проханням вжити заходів профільними підприємствами Луганщини для стабільного електропостачання. Запуск «Азоту» планують у вересні.