Прес-центр7 травня 2019, 15:05

Напередодні величного свята Перемоги...

Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями Об’єднані Нації. Не забуваємо: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука того, що в майбутньому подібна трагедія не повториться.

Друга світова війна стала найбільш кривавою в історії людства. Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв.

Напередодні Дня пам’яті та примирення, 7 травня 2019 року  екскурсовод Вікторія Бабенко радо чекала на учнів старших класів Марківської гімназії разом з вчителем історії Андрієм Молодєєвим у місцевому історичному музеї. Господиня музею розповіла учням про детальний перебіг Другої Світової війни та участь у ній українців, про втрати воїнів і мирного населення, а також про наших героїв – земляків. Під час екскурсії школярі мали змогу переглянути відео ролик про війну та потримати в руках експонати музею. Вчитель історії Андрій Молодєєв також долучився до розповіді Вікторії Бабенко і розповів учням гімназії про трагічні сторінки з історії українського народу. Діти вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

В свою чергу на учнів 5-Б класу Марківської гімназії разом із класоводом Інною Данильченко чекав змістовний та цікавий тематичний захід підготований бібліотекарями Марківської дитячої бібліотеки під гаслом «Памятаємо – Перемагаємо!» «День пам’яті та примирення та День перемоги символізує не тріумф переможців над переможеними, а має бути нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Вона скінчилася і найважливішим її підсумком має бути не перемога, а мир» - наголосила у своїй розповіді бібліотекар І категорії Наталія Дем’янова. Історичний екскурс у воєнні роки супроводжувався влучно підібраним відеорядом.

Протягом тижня в усіх загальноосвітніх та бібліотечних закладах району тривають тематичні уроки та фотовиставки воєнних років, які із превеликим задоволенням полюбляють відвідувати діти.