Прес-центр16 червня 2017, 08:06

Обговорені актуальні питання з підготовки проектів для розвитку об’єднаних територіальних громад Луганщини

Для підвищення якості підготовки проектів, що фінансуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад, відбулися відео-нарада за участю Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, а також відповідний семінар з обговоренням актуальних проблем.
У заході взяли участь заступник голови Луганської облдержадміністрації Вадим Данієлян,  директор Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Ігор Агібалов, в.о. директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму ОДА Сергій Медведчук, представники інших структурних підрозділів ОДА та Агенції регіонального розвитку Луганської області.
Під час наради були обговорені питання стратегії розвитку територій та методи підтримки об’єднаних територіальних громад, створення в них опорних шкіл та навчальних закладів нового освітнього простору, субвенція на формування їхньої інфраструктури. Також розглянуто тему «Державний фонд регіонального розвитку – один із інструментів державної політики регіонального розвитку» та проблемні питання використання коштів державного фонду регіонального розвитку та субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад.