Прес-центр28 липня 2017, 08:07

Обласна влада Луганщини - не споживач місцевого інформаційного продукту, а партнер ЗМІ у розбудові медіа простору, – Вікторія Сюмар

 27 липня, представники Наглядової ради ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України», голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Верховної Ради України Вікторія Сюмар, народний депутат України Юрій Павленко, представники Міністерства інформаційної політики України та Офісу Ради Європи в Україні ознайомились із роботою філії ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України»  «Луганська регіональна дирекція» (телеканал «ЛОТ») та обговорили із керівництвом області проблеми відновлення українського мовлення у «сірій зоні» та на непідконтрольну уряду територію області.

Під час зустрічі із заступниками голови облдержадміністрації Юрієм Клименко, Сергієм Філем та представниками ЗМІ було зауважено, що інформаційна безпека та протидія інформаційної агресії – це державне завдання.

Особливу увагу учасники приділили розвитку суспільного мовлення на Луганщині та взаємодії ЗМІ з органами влади.

«Для обласної влади одне із головних пріоритетних завдань є опір російській пропаганді, – наголосив Юрій Клименко. – Ми робимо все можливе, щоб українське радіо та телебачення транслювалися по всій території області».

Зокрема, він зазначив, що наразі закінчується будівництво 134 метрової телевежі в Новоайдарському районі, сигнал якої не тільки покриє мовленням всю підконтрольну українській владі територію, а й буде доходити до Луганська, Алчевська та майже до Краснодону.

Крім цього, мешканці населених пунктів Станично-Луганського, Новоайдарського та Попаснянського районів, розташованих поблизу лінії розмежування, відтепер матимуть змогу слухати українське радіо. Для цього були закуплені  комплекти для трансляції радіосигналу – «супутникова тарілка», ретранслятор та гучномовець. 

Він нагадав, що віднедавна всі мешканці області, насамперед, «нульовки» та громадяни, що перетинають КПВВ «Станиця Луганська», безкоштовно отримують обласну газету «Луганщина.ua».

Вікторія Сюмар відзначила важливість спільних дій між облдержадміністрацією та редакцією «ЛОТ».

 «Приємно, що влада та лотівці стали справними інформаційними партнерами, котрі роблять все можливе, щоб в області діяло та поширювалося телевізійне мовлення», – наголосила вона.

Юрій Клименко порушив низку нагальних проблемних для медіа-сфери Луганщини питань. Зокрема, відсутність у регіоні сучасної друкарні, незначну кількість місцевих телеканалів та неефективне фінансування області саме на заходи з протидії інформаційній агресії проти України.

Вікторія Сюмар запевнила, що українська влада готова стимулювати розвиток мовлення на Луганщині, надавати фінансування на проекти, які дозволять створити українське інформаційне середовище.