Прес-центр24 листопада 2020, 16:11

Оголошено продовження попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2021 році

Відповідно до Закону України «Про засади державної регіональної політики», положень ст. 24¹ Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 (із змінами) «Деякі питання державного фонду регіонального розвитку», наказу Мінрегіону України від 24.04.2015 № 80 (із змінами) «Питання підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку та проектів – переможців «Всеукраїнського громадського бюджету», що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку», регіональна комісія оголошує продовження попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2021 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку до 27.11.2020.

У відборі беруть участь інвестиційні програми і проекти (у тому числі співробітництва та добровільного об’єднання територіальних громад), подані в установленому законодавством порядку центральними та місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, агенціями регіонального розвитку (за винятком проектів нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту) (далі – заявники), що мають на меті розвиток регіонів та відповідають пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку, Стратегії розвитку Луганської області на 2021-2027 роки та передбачені у Плані заходів на 2021-2023 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області на 2021-2027 роки в наступних технічних завданнях:

• 1.1.2.4.  Створення індустріальних парків в Луганській області;

• 1.3.2.1. Сприяння розвитку туристичної інфраструктури, зокрема туристичних кластерів, комунальних закладів розміщення з урахуванням вимог доступності для маломобільних груп населення та належної санітарно-гігієнічної інфраструктури;

• 2.2.1.1. Відновлення функціонування закладів охорони здоров’я, які надають третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу;

• 3.2.1.2. Створення умов для підготовки провідних та перспективних спортсменів області;

• 3.2.2.3. Розширення мережі центрів надання адміністративних послуг;

• 3.2.2.8. Створення спортивної інфраструктури для занять фізичною культурою і спортом;

• 3.2.2.9. Забезпечення надання якісних послуг закладами дошкільної та загальної середньої освіти;

• 3.2.2.10. Здійснення капітального ремонту будівель закладів культури області;

• 3.2.2.12. Забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб.

Основними умовами відбору інвестиційних програм і проектів є їх відповідність зазначеним умовам, а також таким критеріям:

для інвестиційних програм і проектів, які передбачають будівництво, –наявність затвердженої в установленому законодавством порядку проектної документації;

календарний план реалізації становить від одного до трьох років;

співфінансування з місцевих бюджетів на рівні 10 відсотків;

спроможність суб’єктів, на фінансування об’єктів яких залучаються кошти державного фонду регіонального розвитку, забезпечувати подальше власне фінансування або їх утримання за рахунок коштів місцевих бюджетів;

загальна кошторисна вартість проектів будівництва (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт) понад 5000 тис. гривень, а для інших проектів – понад 1000 тис. гривень.

Технічні завдання розміщено на сайті https://new.dfrr.minregion.gov.ua/.

Окремо наголошуємо на необхідності врахування потреб осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення в проектах, що передбачають здійснення будівельних робіт.

Для участі у конкурсному відборі заявники в термін до 27 листопада
2020 року розміщують інформацію щодо проєкту на онлайн-платформі Мінрегіону та подають документи, визначені Порядком підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженим наказом Мінрегіону України від 24.04.2015 № 80 (із змінами).

УВАГА! Подання проєктів для реалізації за рахунок ДФРР здійснюється у Особистому кабінеті на онлайн-платформі Мінрегіону https://new.dfrr.minregion.gov.ua/ за умови реєстрації заявником на платформі.

У конкурсі приймають участь інвестиційні проєкти, зареєстровані заявниками на он-лайн платформі, у вказаний в оголошенні термін.

Одночасно, документи в паперовому вигляді за підписом керівника заявника подаються в 2-х примірниках за адресою: м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 5 поверх, кімн. 510 (Департамент економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації).

Час прийому документів щодня, крім суботи та неділі: з 8:00 до 17:00 (п’ятниця  до 15:45), перерва з 12:00 до 12:45.

Телефон для довідок: (06452) 23307, 0953918166.

Адреса електронної пошти: budget_loga@ukr.net