Прес-центр7 травня 2019, 15:05

Отримання відомостей про зареєстровані громадські формування за допомогою електронних реєстрів

Міністерство юстиції України є держателем багатьох єдиних та державних реєстрів, серед яких, зокрема, реєстри за допомогою яких можна отримати відомості про зареєстровані громадські формування в Україні.

            До таких реєстрів відносяться:

            Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань;

            Реєстр громадських об’єднань;

            Єдиний реєстр громадських формувань.

            За допомогою Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – Єдиний державний реєстр) можливо безкоштовно отримати відомості про зареєстровані громадські формування із статусом юридичної особи.

            Здійснити пошук у Єдиному державному реєстрі можливо здійснити за найменуванням громадського формування із статусом юридичної особи або за кодом ЄДРПОУ, перейшовши за посиланням https://usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch.

            За допомогою Реєстру громадських об'єднань можливо безкоштовно отримати відомості про зареєстровані громадські об'єднання.

            Здійснити пошук у Реєстрі можливо, перейшовши за посиланням https://rgo.minjust.gov.ua.

            Пошук у Реєстрі громадських об'єднань можливо здійснити за реєстраційним номером запису в Реєстрі; кодом згідно з ЄДРПОУ громадського об’єднання/місцевого осередку із статусом юридичної особи; повним або скороченим найменуванням громадського об’єднання/місцевого осередку із статусом юридичної особи; назвою адміністративно-територіальної одиниці місцезнаходження (у розрізі мм. Києва та Севастополя, окремого району області, Автономної Республіки Крим); номером та датою видачі свідоцтва про реєстрацію (його дубліката) або свідоцтва про акредитацію (його дубліката); статусом громадського об’єднання (дитяче, молодіжне, всеукраїнське) та (у разі наявності) видом (екологічне, правозахисне тощо); кодом згідно з ЄДРПОУ юридичної особи - засновника.

            За допомогою Єдиного реєстру громадських формувань можливо безкоштовно отримати відомості про зареєстровані політичні партії, творчі спілки, постійно діючі третейські суди.

            Здійснити пошук у Єдиному реєстрі громадських формувань можливо за найменуванням політичної партії, творчої спілки, постійно діючого третейського суду,  перейшовши за посиланням https://rgf.minjust.gov.ua.

            Отримати відомості про зареєстровані громадські формуванні можливо і за допомогою електронного сервісу Міністерства юстиції України  Он-лайн будинок юстиції. Для цього необхідно перейти за посиланням  https://online.minjust.gov.ua/. Обрати розділ «Інформація з реєстрів» та обрати необхідний електронний реєстр. Також, перейшовши  за посиланням https://online.minjust.gov.ua/dokumenty/go, громадські об'єднання можуть подати документи для створення громадського об'єднання зі статусом юридичної особи для проведення їх попередньої експертизи.

 

                                                                                                          Головне територіальне управління юстиції у   Луганській області