Прес-центр30 квітня 2021, 14:04

Переконаний, що угоди з Росією не варті й паперу, на якому вони написані, проте сподіваюсь, що наші домовленості будуть «залізобетонними», – Сергій Гайдай на відкритті Почесного консульства Литовської республіки у Луганській області

У місті Сєвєродонецьк відкрито Почесне консульство Литовської республіки у Луганській області.

Почесним консулом Литовської Республіки призначено Робертаса Габуласа, його в урочистій обстановці представив громаді Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас.

«Для мене велика честь представляти свою державу в Україні, яка є не тільки нашим партнером, але й другом. Гасло «Разом до перемоги!» – це в нашій країні звучить як аксіома. І не тільки для уряду, а й для пересічних громадян», – звернувся він до учасників заходу.

Вальдемарас Сарапінас зазначив, що пишається тим, що в Україні працює велика команда Почесних консулів та щиро радіє, що Україна та Литва затвердили на цю посаду саме Робертаса Габуласа, великого патріота обох країн.

У відповідь очільник  Луганщини Сергій Гайдай подякував усім друзям України та наголосив: «Консульство Литви у Луганській області відкривається у найважчий для України час, коли проти нашої держави ведеться відкрита агресія. У той час, коли Росія висилає дипломатів європейських країн, ми розвиваємо партнерство», – та додав: «Я переконаний, що угоди з Росією не варті й паперу, на якому вони написані, проте сподіваюсь, що наші домовленості будуть «залізобетонними».

Начальник штабу – Перший заступник командувача Операції Об’єднаних сил Володимир Кидонь  привітав пана Вальдемараса Сарапінаса із цією значною подією та від імені Міністра оборони України Андрія Тарана подякував у його особі Литовській республіці за підтримку у боротьбі за незалежність нашої країни.

«Сьогодні відзначається третя річниця  від початку Операції   Об’єднаних сил –дуже символічно, що ці дві події співпали! Дякую і Литві, і Латвії, що першими прийшли на допомогу Україні», – сказав він.

Урочиста церемонія відкриття Почесного консульства Литовської республіки у Луганській області завершилось символічним перерізанням стрічки.

Слід відзначити, що пан Робертас Габулас – відома на Луганщині особистість.

За його меценатської підтримки три лікарні: Рубіжанська центральна, Сєвєродонецька багатопрофільна та  Старобільське РТМО отримали венозні сканери. Троїцький обласний будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів – пральну машину, телевізор, електрочайники, праски, комп’ютери, вебкамери. Також благодійний фонд «Корона князів Острозьких», який він очолює, придбав побутову техніку для Гірської обласної спеціальної школи.